2009 – 2012

Efterår med indendørs hygge og jazz “På Havnen”

Efteråret er over os med blæst og regn. Det giver lyst til at hygge sig indendøre, og hvorfor ikke gøre det med en gang lørdags-jazz “På Havnen”…?

Næste lørdag, den 3. november, kommer bandet Jazz Holiday til Juelsminde for at levere nogle timer med god, humørfyldt jazz på Restaurant “På Havnen”.

Bandet, der er en kvintet, kommer fra Silkeborg og er alle drevne jazz-musikere. Flere af dem er nogle “hyggelige fætre”, som I vil kunne genkende fra sommerens jazz på terrassen. Læs mere her.

Denne aften er det – i modsætning til sommerjazzen på terrassen – Basin Street Club, som finansierer og har ansvaret for arrangementet. Derfor er det denne aften nødvendigt at opkræve entre: 100 kr. for medlemmer – 125 kr. for ikke-medlemmer.

Musikken går på kl. 20.00 og runder af ved 23.00-tiden.

Johnny og hans folk i køkkenet disker fra kl. 18.30 op med en tapas-buffet for dem, som ønsker at spise med. Prisen for buffeten er 150 kr. Men HUSK!……..at medlemmer får 25 kr. i rabat på buffeten, når de kan vise medlemskort.

Apropos medlemskort: Vi har stadig nogle uafhentede medlemskort liggende. Så ved du, at du har betalt kontingent i sommer, men ikke fået dit medlemskort, så bed om det ved kassen, når du kommer på lørdag – eller kom forbi Basin Street Clubs formand Johnny Valentin og hent dit medlemskort.

I øvrigt kan du jo, hvis du ikke allerede er medlem, til enhver tid nå at melde dig ind!

Og sæt allerede nu kryds i kalenderen ved søndag den 25. november. Da inviterer vi til en gang frokostjazz. Og arrangørerne er i begyndende julehumør: Denne dag er der ”fri entre”.

Det er bandet Jazzmood, der kommer og underholder den dag. Jazzmood er en jazzkvintet med hjemsted i Vejle. Jazzmood består af erfarne musikere, der har været på musikscenen i mange år og i mange forskellige sammenhænge.

Jazzmood spiller swingende, livlig jazzmusik med et repertoire, der spænder fra jazzstandards, traditionelle numre og swingmusik til bossa nova. Du kan se og høre mere om bandet her.

Nærmere om arrangementet i et senere nyhedsbrev.

Vi håber at se rigtig mange af vores medlemmer til disse to arrangementer.

På gensyn

Basin Street Club


9. marts 2012

Her følger som lovet nærmere om jazz med Kansas City Stompers.Basin Street Club præsenterer Jazz’n dance buffet
til Danmarks forrygende jazzband

Kansas City Stompers.

 

Fredag d. 23. marts kl. 18.30 i restaurant ‘På Havnen’.

Med venlig hilsen
Basin Street Club28. februar 2012
 

Glæd dig til fredag den 23. marts.
Jazzklubben får besøg af den danske jazzscenes absolutte sværvægter

Kansas City Stompers
Spillested: Restaurant På Havnen

Der bliver serveret Jazzbuffet.

Nærmere følger…

venlig hilsen

Basin Street Club, Juelsminde


24. august 2011

Fredag den 7. oktober tager vi fat
på vinterjazz-sæsonen med nyt koncept

Nu går det gode vejr og sommeren desværre den forkerte vej.
Vi er på vej mod mørkere tider. Men heldigvis er der lys forude…

…For i jazzklubben disker vi snart op med jazz i internationalt format. Det er, som tidligere meddelt Bourbon Street Jazzband, der spiller op med deres 7 mand store besætning. Denne gang i Juelsminde Golfklubs lokaler. De spiller traditionel New Orleans jazz, så englene synger, gulvet gynger, og selv brummerne nynner.

Arrangementet er et jazzbuffet arrangement, så ingen kommer sultne derfra. Prisen inkl. entre og den lækre buffet er sat til 150 kroner for medlemmer og 225 kroner for ikke medlemmer. Fadøl og vin kan købes i golfklub-restauranten til fornuftige priser.
Dørene åbnes klokken 18.30, og buffeten åbner 19.00. Bandet går på klokken 20.00 og spiller tre sæt plus det løse.

I bestyrelsen vil vi gerne benytte denne mail til at rose de mange, som allerede har betalt deres kontingent for det kommende år. Vi glæder os også til at få de sidste indbetalinger i kassen. Dog er vi godt klar over, at mange var på ferie, da vi sendte giroindbetalingskort ud. Så vi væbner os gerne med tålmodighed. Bedst vil det være, hvis de resterende indbetalinger kommer inden arrangementet i oktober.

Bemærk, at vi har sat entreen ned til 50 kroner for medlemmer, og ikke medlemmer skal betale 125 kroner. Så der skulle være incitament nok til at få sin indbetaling på plads.

Husk, at du altid kan følge med i jazzklubbens aktiviteter på klubbens webside. Her kan du også give os ris og ros ved at sende en mail.
Websiden: www.Juelsmindejazz.dk


15. august 2011

Æresmedlem af jazzklubben
mindes Stuff Smith i Klakring

Den amerikanske jazz-skribent, professor Norman D. Leer, som er æresmedlem i vores jazzklub, har besøgt Stuff Smiths gravsted på Klakring Kirkegård. Her mindedes han jazz-legenden ved at nedlægge en buket blomster under sit sommerbesøg i Juelsminde.

I jazzkredse regnes Stuff Smith for den største af alle jazzviolinister. Han var således også blandt de første, der satte mikrofon på sin violin, så den kunne blive forstærket og blive et mere markant soloinstrument.

Selv vores egen Svend Asmussen og den store belgiske violinist, Stéphane Grappelli som spillede sammen med Django Reinhardt, anerkender geniet Hezekiah Le Roy Gordon, bedre kendt som jazzmusikeren Stuff Smith. Han boede i Danmark adskillige år og blev dansk gift. Stuff Smith blev begravet i Klakring, fordi han senere fik en veninde som boede på Juelsminde halvøen.

Norman nedlægger en buket ved Stuff Smiths grav på Klakring Kirkegård.
Norman nedlægger en buket ved Stuff Smiths grav på Klakring Kirkegård.

Gravstedet vedligeholdes i dag med midler fra en fond stiftet efter en anden amerikansk jazzkæmpe med stor forkærlighed for Danmark Ben Webster, der var en helt enestående saxofonist i blandt andet Duke Ellingtons orkester. Webster ligger begravet på Assistens Kirkegård i København.


1. juli 2011

Jazzklubben i nyt samarbejde
og med spændende vinterprogram

Siden jazzklubbens seneste succeskoncert på restaurant ‘På Havnen’ har bestyrelsen arbejdet ihærdigt for at finde en attraktiv samarbejdspartner til koncerterne i vinterhalvåret.

Det er netop i vintermånederne, jazzklubben vil være mest aktiv. Vores nye partner bliver Juelsminde Golfklub. Det betyder dog ikke, at vore gode relationer til Johnny og restaurant “På Havnen” ophører. Således giver “På Havnen” medlemsrabat, når man fremviser sit medlemskort ved sommerens mange koncerter.

I jazzklubben fornemmer vi, at der er behov for en mere fast form og ramme for vores arrangementer. Derfor er Juelsminde Golfklub, med sine gode faciliteter, en ideel partner til rammerne om vores koncerter i vintermånederne.

Vi tror selvsagt også på, at vi får nogle nye medlemmer fra golfklubben. Samtidig kan vi fra restauranten få en god jazz-buffet med drikkevarer til fornuftige priser.

Efteråret byder på to koncerter. 7. oktober og 25. november. Nu ved du det i god tid til kalenderen.
Den 7. oktober kommer Bourbon Street Jazzband og den 25. november kommer Neanders Jazzband. Begge bands kan ses og høres på: www.Neanders.dk og BourbonStreetJazzband.dk. Bourbon har lige udstedt en ny CD. Den er helt forrygende.

Du kan også altid læse om vores aktiviteter på websiden.


21. april 2011

Juelsminde halvøens swingband
giver koncert på havnen – Gratis adgang. 

Restaurant ‘På Havnen’ inviterer. (Husk medlemskort, der gives rabat på evt. spisning.)

For knapt to år siden så et nyt jazzband dagens lys. En flok på syv jazzelskende musikere stiftede SwingJuel Jazzband, der godt kan kaldes Juelsminde halvøens eget swingband. Bandet har nu spillet flere koncerter og er således klar til at træde op til frokostjazz i restaurant ‘På Havnen’, hvor bandet leverer tre sæt swingjazz musik.

Arrangementet er programsat til lørdag den 30. april og jazzgæsterne har mulighed for at bestille et herligt tag-selv-bord jazzbuffet allerede fra klokken 12.

SwingJuel Jazzband går på klokken 13 og spiller tre sæt af 45 minutter plus det løse.


19. marts 2011

Frokostjazzklub ‘På Havnen’

Jazzklubben får besøg af Swingtetten til frokostjazz.
Arrangementet foregår d. 26. marts ‘På Havnen’, Juelsminde.
Swingtetten der kommer fra Fredericia er et yderst velspillende band, der byder på jazz á la Svend Asmussen og “vores egen” Stuff Smith.
Bandet består af Carl Aage Christensen: Piano, Violin og vokal: Erik Strøm, Finn Træde: Trommer og Jørgen Skovhøj: Bas.

25. februar 2011

GENERALFORSAMLING

i Basin Street Club Juelsminde Jazzklub

fredag den 18. marts 2011

kl. 19.30 på Restaurant ‘På Havnen’, Juelsminde

Dagsorden ifølge vedtægterne (kan ses på klubbens webside): www.juelsmindejazz.dk.
På valg er: Svend-Erik Broch Nielsen, Erik Schmidt og Bente Just. Svend-Erik og Bente er villige til genvalg. Erik ønsker pga. tidsnød ikke genvalg.
Forslag til bestyrelsen skal være indsendt senest 14 dage før – det vil sige 4. marts 2011.OPFORDRING: Ta’ to “hunde” med: 100 kr. til 2011-kontingentet og 100 kr. til “en gang stegt flæsk”.

I hvert fald er der for dem, der har lyst, mulighed for at spise fra kl. 18. Johnny Valentin byder bl.a. på stegt flæsk for 100 kr.


12. februar 2011

Vinterjazz blev vinderjazz

Noget tyder på, at jazzklubben har ramt et godt koncept ved at samarbejde med restaurant ‘På Havnen’ om frokostjazz.
Arrangementet med jazzbandet Finney’s Jazzmen fra København trak fulde huse. Samtidig kunne vi notere tolv nye medlemmer. Bortset fra et par mikrofonproblemer, der dog blev klaret i en ruf, forløb arrangementet nærmest til UG. Vi er derfor fast besluttet på, at det er den vej vi skal i fremtiden. Det betyder dog ikke, at klubben vil skrinlægge sine jazzarrangementet i Klakring Forsamlingshus. Men nu har vi to heste at spille på, og det er et godt ”management” fundament.

To nye koncerter programsat

Af hensyn til medlemmernes kalender, kan vi nu løfte sløret for de næste to koncerter. Og bid venligst mærke i, at frokostjazz koncerterne bliver lørdage ‘På Havnen’.Lørdag den 26. marts får vi besøg af Swingtetten. Et meget velspillende jazzband fra Fredericia. Bandet spiller jazz som Svend Asmussen og ”vores egen” Stuff Smith.
Numrene er inspireret og skrevet af blandt andet Duke Ellington, Fats Waller og Leo Mathisen. Tunger fortæller os, at der i gruppen findes en sanger, der kan sin Frank Sinatra.Lørdag den 30. april er det vores eget, lokale SwingJuel Jazzband, der diverterer med tre sæt med numre fra den gyldne jazztid i de brølende swingjazztider fra tyverne og trediverne. Det var den gang mænd var mænd og kvinder det modsatte. SwingJuel er nu særdeles ”hørbare”. Og musikken swinger fra Armstrong over Ellington og Leo ‘the Lion’ Mathisen.

7. januar 2011

Kære Jazzklub-medlemmer!

2011 er en realitet, og vores jazzklub, Basin Street Club, tager hul på en ny sæson.
Vi har eksisteret i mere end et år, og vi glæder os til endnu et år med gode, fælles hygge-stunder – med glad jazz i ørerne og uro i fødderne.
Ved et årsskifte er der grund til at gøre status over året, der gik: Vi forsøgte os med tre aften-arrangementer.
Det første i Klakring forsamlingshus med bl.a. Finn Odderskov var en overvældende succes med op imod 120 gæster – og et pænt overskud.
Det andet var en stor musikalsk oplevelse med Vestre Jazzværk, hvor især klarinettisten var helt forrygende. Men det blev til lidt mere intim affære med ca. 50 gæster – og et mindre underskud.
Tredje gang måtte vi aflyse med Daimi pga. manglende tilmeldinger.
Den status får os til at satse på det sikre i den kommende sæson, indtil vi har flere penge i kassen. Vi prøver med frokostjazz a la det, Johnny Valentin holder på “På Havnen” i sommersæsonen.
Vi har simpelthen indledt et samarbejde med Johnny og “På Havnen” om to gange frokostjazz i foråret og to gange frokostjazz i sensommeren/efteråret.
I får allerede nu datoerne, så I har mulighed for at plotte dem ind i kalenderen (remindere vil I også få løbende):
Søndag den 6. februar, hvor Finney’s spiller,
lørdag den 26. marts,
lørdag den 17. september,
lørdag den 8. oktober.
Dertil kommer, at vi sammen med Johnny arrangerer pinse-jazz – pinselørdag den 11. juni om aftenen. Og så er der selvfølgelig striben af frokostjazz på sommersøndage, som Johnny traditionen er primus motor på.
Vi har ikke glemt jazzen med madkurv i Klakring forsamlingshus, men vi skal lige have lidt mere økonomisk polstring. Bakker I godt op om vores frokostjazz-arrangementer, lover vi til gengæld en rigtig god aften med et lækkert band i forsamlingshuset, når det bliver sensommer.
Efter planen vil kontingentet i 2011 stadig være 100 kr. Entreen til frokostjazzen i for-og eftersæsonen vil være 75 kr. for medlemmer – 100 kr. for ikke-medlemmer.
Og da Johnny er flink og giver 25 kr. i rabat på maden – uanset om det er “vores” jazz eller hans egen sommer-jazz – vil I med rabat på både entre og mad på bare to arrangementer have tjent kontingentet ind. Dét er da værd at gå efter, ikke? Vi glæder os til at se jer!
Husk! Der er generalforsamling fredag den 18. marts kl. 19.30 på “På Havnen” – indkaldelsen kommer på en selvstændig mail.
Godt nytår!bestyrelsen:
Jens Jørgen Larsen, Svend-Erik Broch Nielsen,
Erik Schmidt, Johnny Valentin og Bente Just.


19. december 2010

Glædelig jul og godt nytår

Snart rinder 2010 ud. Et jazz-år er gået og jazzklubben har følt succesens sødme, men bestemt også det modsatte. Koncerten med Bourbon Street Jazzband i Klakring var en ren og skær publikums-magnet. Senere havde vi besøg af Vestre Jazzværk. Her mærkede vi enestående jazzmusik, men desværre havde vi knapt så mange besøgende. Og endelig måtte vi så konstatere en eklatant fiasko med koncerten med Louisiana Jazzband og Daimi. Vi solgte ikke en gang 50 billetter i forsalg, det var for lidt til at gennemføre koncerten i Barrit. Vi slap med en økonomisk øretæve på et par tusind.

Flere har spurgt, hvorfor vi valgte netop Barrit. Her følger forklaringen: Klakring var optaget netop den aften, hvor vi kunne få bandet og Daimi til fornuftige penge. Dernæst troede vi fuldt og fast på, at der ville komme mange mennesker. Det gjorde der ikke. Det gjorde der derimod dagen efter i Kolding. Her mødte 450 op til koncerten.

Vores næste arrangement bliver med Finney´s Jazzmen fra København – søndag den 6. februar til frokostjazz ”På Havnen” . Der er tale om et meget velspillende traditionelt, swingende band. Og restauranten leverer jazzplatter til fornuftige penge. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Først i januar kan du læse mere om arrangementet her på hjemmesiden.


10. november 2010

 

Daimi Koncert Aflyst

Gennem den seneste tid, har jazzklubbens bestyrelse arbejdet ihærdigt for at gennemføre vores store tilbud til medlemmerne: Koncerten og picnic aftenen med Louisiana Jazzband og Daimi.

Vi har fået masser af positive tilkendegivelser fra medlemmerne om det spændende arrangement, men det kan altså ikke gennemføres, med et pauvert billetsalg på 45 onsdag middag – to-tre dage før arrangementet. Det er for lidt.
Er du blandt dem af vore medlemmer, som har købt billet, beklager vi meget, at du og dine venner må gå glip af én på opleveren. Du vil få dine penge retur, ved at henvende dig der, hvor billetten er købt.
Har du købt din billet via home-banking, vil vores kasserer sende dine penge retur ad den vej.

I bestyrelsen har vi ikke nogen reel forklaring på, hvorfor det gik sådan. Vi har således haft optimal presse i Vejle, Horsens og Hedensteds aviser, der kommer i betydelige oplag. Dertil kommer lanceringen af vores nye hjemmeside og vores information via e-mail. Men det har åbenbart ikke været nok.

Bestyrelsen ønsker alle en god jul og et lykkebringende nytår, med tak for nogle hyggelige stunder i 2010. Trods alt.

16. september 2010

 

Herlige Daimi gæster Juelsminde halvøen
sammen med Louisiana Jazzband

Daimi er kendt af alle og specielt ”verdenskendt” i Danmark for sin musikalitet og charme. Det borger altid for en dejlig oplevelse, når hun er på scenen.
Hun har spillet revy med de største og er en velrenommeret skuespiller. At hun også synger jazz er måske knap så kendt. Men hun har sunget jazz i mange år og gør det med en rytmisk fornemmelse som placerer hende blandt de allerbedste. Daimi synger med en helt ren, klokkeklar stemme som giver mindelser om sneens smeltevand om foråret. Hun er en jazzsangerinde af nordisk karakter og alligevel helt sin egen. I samarbejdet med Louisiana Jazzband kommer hendes kvaliteter allerbedst til udfoldelse.
Det er Basin Street Jazzclub i Juelsminde, der har skrevet kontrakt med Daimi om en stor jazzaften på Barrit Sognegård lørdag den 13. november.
Madkurven skal med
– Normalt holder vi jazzaftenen i Klakring Forsamlingshus, fortæller jazzklubbens næstformand Svend Erik Broch Nielsen, men vi er bange for ikke at have tilstræk-kelig med plads til netop denne koncert, derfor tyr vi til denne løsning, som vi glæder os til, nævner næstformanden og fortsætter. – Barrit Sognegård kan have op til 200 gæster, når der også skal spises. Og det skal der. Arrangementet er et madkurv, jazz ”swing om” arrangement, som dem, vi plejer at arrangere.
Louisiana Jazzband kommer fra ”djævleøen” og spiller populær, udadvendt swing-jazz af højeste kvalitet i professionel udførelse, og dets medlemmer er garvede veteraner på den danske jazzscene. Bandet har altid været garant for glad, danse-enlig, swingende jazz i overordentligt velklingende arrangementer. Rytmegruppen driver musikken fremad på smukkeste vis og blæserne i front-linien har et indforstået, velklingende samspil.
Jazz besætningen
Trompetisten Bent Haastrup spiller med et medrivende drive og skriver de fornem-me arrangementer. Han er bandets veteran, hvilket man ikke kan mærke på ham. Basunisten Cosmus Bræstrup spiller, sjovt nok, både robust og elegant. Ole Olsen på saxofoner er kendt fra Ib Glindemanns orkester. Hans swingsax passer til ban-dets repertoire. Peter Federspiel (bas) har været i Louisiana Jazzband altid og medvirker til den fede rytmiske puls Lars Brogård, som er en af Danmarks bedste pianister – en gevinst for bandet. Thorkild Møller er en sprudlende, udadvendt trom-meslager som sørger for en klippefast rytmisk timing.
Repertoiret
er stærkt inspireret af de store gamle mestre, Duke Ellington, Count Basie og Louis Armstrong og må i dag nærmest karakteriseres som musik fra den gyldne swing tid. Men musikken spænder vidt såvel m.h.t. repertoire som stilmæssigt. Det vigtigste for gruppens medlemmer er, at spille musik på et højt kvalitetsniveau, – musik, der egner sig for såvel dans som koncert. – Publikum får mulighed for at høre kendte og elskede numre fra jazzens vidunderlige verden, men også en række mindre kendte numre, der ikke desto mindre rummer oplagte musikalske kvaliteter, betoner jazzklubbens næstformand Svend Erik Broch Nielsen.

Foto Louisiana Jazzband

Daimi sammen med Louisiana Jazzband er garant for en aften med glad og swin- gende, dansevenlig jazz fra den dejligste del af jazzens ‘melodibog’. Underholder lørdag den 13. november på Barrit Sognegård og kan smughøres på www.Louisiana-Jazzband.dk

11. september 2010

Tak for en rigtig dejlig koncert-aften!

Vestre Jazzværk stod for musik og underholdning til en dejlig koncert-aften i Klakring Forsamlingshus d. 10. september 2010. Publikum benyttede sig af klubbens forslag og medbragte både picnickurv og godt humør. Mange fik i løbet af aftenen luftet sig på dansegulvet til de dejlige melodier fra jazzværket. Vi takker for en rigtig dejlig koncert-aften!

16. juli 2010

Klubben får æresmedlem

Hvert år i sommerperioden får Juelsminde besøg af en af jazzens store skribenter. Det er amerikaneren Norman R. Leer, der foruden at være et omvandrende leksikon for Jazzens evangelium, også er en anerkendt jazzskribent i amerikanske magasiner.

Norman Leer gæster sine slægtninge i solskinsbyen, og forsømte ikke lejligheden til også at gæste restaurant På Havnen, der afviklede sin tredje sommer jazzkoncert, hvor Århus bandet Arosia Jazzband spillede på havnefestens søndag.

Under jazzkoncerten blev Norman Leer udnævnt til æresmedlem i Basin Street Jazzklub. Dels fordi han har portrætteret jazzen i Juelsminde i et amerikansk magasin, men også fordi han har vist Basin Street Jazzklubben i Juelsminde stor interesse.

Således var Norman Leer blandt de første, der tegnede medlemskab i Juelsminde jazzklubben. De obligatoriske 100 kroner som et medlemskab til klubben koster, havde Norman Leer indbetalt. Disse penge kunne han nu få tilbagebetalt som æresmedlem. Det ønskede han dog ikke at tage i mod. Dem ville han hellere sponsorere til klubben, så den kan vokse sig stor og stærk.

’I sin tale på engelsk til Norman R. Leer, sagde formanden for jazzklubben Jens Jørgen Larsen: – Din udnævnelse til æresmedlem i jazzklubben motiverer vi med det store engagement og den entusiasme, hvormed du formidler jazz´en via dine litterære aktiviteter om jazzen i Danmark og i dit hjemland USA fra din base i din hjemby, Chicago. Når vores art director er færdig vil du modtage dit certifikat, som er under udarbejdelse.


Foto: Poul Henning Thureby

Jazzskribenten Norman R. Leer (i midten) takker her for sin udnævnelse til æresmedlem. Han flankeres af jazzklubbens formand Jens Jørgen Larsen (tv) og restauratør Johnny Valentin (th).


10. september 2009

Klubstiftelse

BASIN STREET CLUB – En jazz-klub for Juelsminde halvøen er nu en realitet.
Læs mere på HorsensFolkeblad.dk.